El Cens Caní arriba a Balsareny: coneix els seus avantatges i com realitzar-ho

Balsareny

L’Ajuntament de Balsareny (Barcelona), en col·laboració amb la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i ADN Canino, ha creat un registre censal caní municipal per a tenir identificats a tots els gossos de la localitat, tal com estipula l’Ordenança Municipal de protecció, control i tinença d’animals. La identificació dels gossos ha de ser tant per microxip homologat com per patró d’ADN, que identifica de manera única a cada animal i s’obté a través d’una mostra de saliva totalment indolora.

Per què el cens caní? Avantatges per a tots

La instauració del cens genètic caní a Balsareny té avantatges per a tots els implicats en aquest: l’ajuntament, els veïns i propietaris i els propis gossos.

Per a l’ajuntament:

Perquè millora la convivència entre gossos i ciutadans en el municipi, a més d’ajudar a mantenir els carrers més nets, salubres i amb una millor imatge per l’absència de femta. Ajuntaments que ja han provat el nostre mètode reporten una reducció d’un 80% en la femta abandonada en la via pública a penes uns mesos després de l’entrada en vigor de la mesura. Amb aquestes dades tots guanyen.

Per als veïns i propietaris:

Perquè Balsareny serà una ciutat més neta i salubre, perquè s’acaba amb el típic “tots els propietaris de gossos són iguals” (ja que ara només els que tinguin comportaments incívics són “assenyalats” i sancionats) i perquè en cas de pèrdua o sostracció de les seves mascotes, la petjada d’ADN de les mateixes pot contribuir notablement en la seva cerca.

Per als gossos:

Perquè el cens genètic caní és una aposta pel benestar i contra el maltractament animal. Amb aquest nou sistema el propietaris no poden abandonar a les seves mascotes, perquè per molt que els arrenquin el microxip, aquestes podran ser identificades mitjançant l’ADN. A més, les mostres d’ADN també permeten seguir la petjada, mitjançant filiació i parentiu, dels autors de l’abandó de ventrades i cries encara no censades, o del maltractament a aquests animals.

Com realitzar el censat del teu gos

El període d’inscripció inicial dels gossos en el cens genètic de Balsareny s’inicia el 18 de febrer i finalitzarà el 19 de març, encara que des d’ADN Caní et preguem encaridament que no ho deixis per a l’últim dia.

La inscripció censal es realitza mitjançant l’extracció d’una mostra de saliva del gos i una vegada analitzada la mateixa es lliurarà al propietari una xapa amb un codi QR per a col·locar a l’animal en la qual hi haurà informació bàsica per a facilitar la localització de gossos extraviats com el telèfon del propietari, el número del xip i el nom de l’animal.

Per a formalitzar la inscripció l’Ajuntament de Balsareny ha habilitat un local en la Plaça de la Mel. N’hi ha prou amb seguir dos passos:

1. Demanar cita prèvia cridant a l’Ajuntament (93 839 61 00) o través del formulari de petició de cita d’ADN Caní.

2. Acudir a la cita el dia i l’hora fixats per a obtenir la mostra d’ADN de la mascota.

Per la teva salut, pel benestar animal i per la millora de la convivència i de la neteja a Balsareny, suma’t al Cens Caní!

Al servicio de los municipios, buscando englobar valores de convivencia.

(+34) 96 220 45 50

info@adncanino.com

Plaza Santa Ana 11 Bajo
46800, Xàtiva (Valencia)

Scroll al inicio
Ir al contenido